Wandelen bij de Kleine Plas in Maarssen

door | jun 13, 2020 | Best Gelezen Blogs, Wandelen Utrecht

Even de stad ontvluchten? Ga dan eens naar wandelen bij de De Kleine Plas, onderdeel van de Maarsseveense plassen. Ik ga hier vaak heen voor een mooie en ontspannen wandeling met mijn hond, want die mag hier los!

Wandelen (met de hond)
Duur: circa 30 minuten
Kilometers: 2
Parkeren: gratis

Eropuit

Op zo’n 15 minuten rijden (met de auto) vanaf Utrecht ligt het prachtige natuurgebied Maarsseveense Plassen. De Kleine Plas is onderdeel van dit meer. Omdat ik graag met de hond ga wandelen, is de Kleine Plas de uitgelezen plek om een wandeling te maken. Het is een losloopgebied en onze harige vriend kan hier met veel soortgenoten spelen en ravotten.

Makkelijk te volgen wandelpad 

De route is niet moeilijk te bereiken en start meteen naast de parkeerplaats. Wij zijn linksom gelopen zodat het water aan de rechterkant ligt. Zodra je over het bruggetje loopt, zie je het meer met een makkelijk te volgen pad. De wandeling rondom het water is meestal vrij rustig en duurt ongeveer 30 minuten. 

Wandelen bij de Kleine Plas in Maarssen: Een oase van rust

Ongeveer halverwege de wandeling kom je opnieuw een bruggetje tegen waar je prachtig uitzicht hebt over de hele plas. Aan de linkerkant staan een aantal mooie huizen. Een oase van rust! 

Wandelen bij de Kleine Plas Maarssen
Wandelen bij de Kleine Plas Maarssen - mooi uitzicht

Waterpret voor iedereen

Met mooi weer zitten er wat vissers langs de kant van de plas, verder zijn er vooral mensen die hun hond uitlaten. De Kleine Plas is het hele jaar een losloopgebied voor honden en honden mogen hier ook het water in. De plas is erg schoon en heeft helder water, waardoor je er in de zomermaanden prima kan zwemmen. 

Wandelen bij de Kleine Plas Maarssen

Hoe kom je er?

Auto: Je kunt gratis parkeren aan het einde van de Tuinbouwweg, op een parkeerterrein naast de volkstuintjes. Er is meestal genoeg ruimte.

Fiets: Voor de enthousiastelingen onder ons: je kunt ook de fiets pakken. Afhankelijk van waar je in Utrecht woont is het zo’n 6 tot 8 kilometer fietsen (30-45 minuten). 

Zelf wandelen bij de Kleine Plas in Maarssen?

[

Ontdek onze andere favoriete wandelingen in Utrecht!

Gerelateerde berichten

Fijne plekken om te wandelen met je hond in Utrecht

Fijne plekken om te wandelen met je hond in Utrecht

Sinds ik mijn kleine viervoeter in huis heb, kom ik op andere plekken in en om de stad. Ik leer de stad hierdoor op een nieuwe manier kennen, want ik ga vaker de natuur in of maak een wandeling door het park. Utrecht heeft veel mooie plekken om met je hond te...

Top 10 street art in Utrecht

Top 10 street art in Utrecht

Utrecht heeft een aantal fantastische street art-kunstenaars. Daarom struikel je in ons stadsie over de meest uiteenlopende kunstwerken, meestal op muren, soms ook op op  prullenbakken, lantaarnpalen of bushokjes.. Het ene nog indrukwekkender dan het andere. We...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Opvallend Utrecht

Wij zijn Lisa en Lisa en zijn nieuwsgierig naar onze stad Utrecht! We verkennen de stad en omstreken en nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht. Je vindt hier niet-alledaagse fiets- en wandelroutes, opvallende verhalen en bijzondere tips. Leuk dat je met ons meegaat!

Volg ons:

Best gelezen blogs

Niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.