4 bijzondere restaurants in Utrecht Zuilen

door | aug 28, 2020 | Lisa's Utrecht tips

Utrecht Zuilen is een diverse wijk met ras-Utrechters, yuppen en toffe restaurants. Het is misschien niet de eerste wijk waar je aan denkt voor een avondje uit eten. Maar als je de moeite neemt om een extra stukje te fietsen, zul je ontdekken dat er echt bijzondere restaurants zijn. Wij zijn dol op deze wijk, ontdek in deze blog waarom!

Fort aan de Klop

Bijzonder omdat: het restaurant in een middeleeuws fort zit
Favo gerecht: broodje vega-shoarma van jackfruit
Beste moment: dineren tijdens een zomerse avond

Restaurant Zuilen Fort aan de klop
Restaurant Fort aan de klop

Het restaurant ligt net buiten Utrecht Zuilen, maar het is zeker de moeite waard om langs te gaan. Fort aan de Klop is een echte oase van rust vlakbij de stad. Je kan hier in de zomer buiten genieten van je hapje en drankje op het terraseiland. Ze noemen het zelf ‘het mooiste eiland op het vasteland’ en ik kan dat niet ontkennen. Naast dineren of een drankje doen, kun je er ook trouwen, overnachten in een appartement en kamperen!  

The Food Club

Bijzonder omdat: je uitkijkt op de drukte van de Amsterdamsestraatweg
Favo gerecht: shakshuka gone green, gepocheerde eieren met groene groenten, kruiden en een rode peper.
Beste moment: brunch op een zondagmorgen

Restaurant The Food Club - Shaksuka
Restaurant The Food Club – groene shaksuka

Op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Korenbloemstraat zit de The Food Club. Op het fijne terras kun je genieten van het uitzicht op de drukke Amsterdamsestraatweg. Ik vind het erg relaxed om op een zondagochtend een Wild Elderflower te drinken en te kijken naar alle mensen en het verkeer dat langs komt. Blijf je voor de lunch? Ga dan voor de shakshuka, want die is heerlijk!

The Food Club is daarnaast ook een fijne flexwerkplek, waar je na je harde werken van een welverdiend taartje kan genieten. Mocht je even geen zin meer hebben om te werken, dan kun je met 5 minuutjes lopen de natuur opzoeken in het Julianapark. In mijn blog over mijn favoriete parken in Utrecht staat het Julianapark op 1.

Werkspoor Café De Leckere

Bijzonder omdat: je de eigen gebrouwen biertjes van De Leckere kan proeven.
Favo gerecht: halloumi steak met yoghurt-muntsaus
Beste moment: borreltje of diner met vrienden

Achter de indrukwekkende Werkspoorkathedraal zit Werkspoor Café De Leckere. Het is het nieuwe proeflokaal van brouwerij De Leckere. Hier kun je genieten van een borreltje op het grote terras. Je hebt er prachtig uitzicht over de haven aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Naast een fijne borrel op het terras, kun je hier ook heerlijk eten. 

De Parel van Zuilen

Bijzonder om: het uitzicht over de Vecht
Favo gerecht: huisgemaakte Hollandse garnalenkroketjes met mosterd-dillesaus
Beste moment: lunchtijd

Restaurant Parel van Zuilen
Restaurant De Parel van Zuilen

Het restaurant De Parel van Zuilen is een echt pareltje aan de Vecht. Het prachtige landhuis komt uit de 17e eeuw, maar kreeg rond 1830 zijn huidige vorm. De grote tuin met uitzicht over de Vecht maakt het een fantastische plek om buiten te lunchen. De Parel van Zuilen is ook een populaire trouwlocatie. Het leukste hieraan is dat je letterlijk in het huwelijksbootje kan stappen, want je kan hier varend aankomen over de Vecht.

Meer Utrecht tips?

Dit waren al mijn favoriete restaurants in Utrecht Zuilen. Elke week schrijven wij tips voor leuke activiteiten in Utrecht, maar ook over wandelroutes,  fietsroutes en de geschiedenis van Utrecht. Ontdek hier een paar van onze andere tips:

Gerelateerde berichten

Een sportief dagje uit in Utrecht

Een sportief dagje uit in Utrecht

Wil je Utrecht op een actieve manier ontdekken? In deze blog deel ik graag een sportief dagje uit in Utrecht. Samen met mijn familie genoot ik laatst zelf van deze actieve dag, waarbij we Utrecht hebben ontdekt vanaf grote hoogte én vanaf het water in de...

De leukste plekjes in Overvecht

De leukste plekjes in Overvecht

Utrecht heeft veel moois te bieden. Ook de wijk Overvecht! Een wijk die niet altijd de beste reputatie heeft gehad, maar zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste gebouwen, natuur en uitzichten. Lees snel verder en ontdek de...

Wist jij dit al van de Domtoren? 10 bijzondere weetjes

Wist jij dit al van de Domtoren? 10 bijzondere weetjes

Het is misschien wel het bekendste bouwwerk van Utrecht: de Domtoren. Je ziet hem vanuit vele hoeken in ons stadsie staan schitteren. Maar wist jij dit al van deze vriendelijke reus? 1. Hoogste gebouw van Utrecht Wist je dat de Domtoren met 112,32 meter de hoogste...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Opvallend Utrecht

Wij zijn Lisa en Lisa en zijn nieuwsgierig naar onze stad Utrecht! We verkennen de stad en omstreken en nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht. Je vindt hier niet-alledaagse fiets- en wandelroutes, opvallende verhalen en bijzondere tips. Leuk dat je met ons meegaat!

Volg ons:

Best gelezen blogs

Niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.