3x minibiebs in Wittevrouwen

door | mei 1, 2020 | Lisa's Utrecht tips

Tijdens een ochtendje wandelen door Wittevrouwen kwam ik bij toeval een aantal minibiebs tegen: kastjes met boeken die je kunt lenen of kunt ruilen voor eigen boeken. Graag deel ik de foto’s en wat tips om zelf aan de slag te gaan met een minibieb in jouw buurt.

Zonnige lentedag

Het is 9 uur. Ik kijk naar buiten: Yes, de zon schijnt. Het is een prachtige dag en ik besluit om op pad te gaan. Ik parkeer mijn fiets aan de Biltstraat en ga een ochtend struinen door de prachtige wijk Wittevrouwen. Deze wijk is genoemd naar de zusters die in de middeleeuwen in het Wittevrouwenklooster woonden. 

Minibiebs: verhalen uitwisselen

De minibiebs die ik tegenkom, zien er niet alleen schattig uit, maar zijn ook nog eens hele leuke plekken om verhalen uit te wisselen met andere lezers uit de buurt. Vaak stoppen mensen een briefje in het boek met een verhaaltje van wie het is en waarom dit boek bijzonder is. Hier word ik nou vrolijk van! Wat een leuk idee.

Zo kan het ook als je weinig tijd hebt 🙂

Zelf een minibieb maken?

Ik ben wel een beetje fan geworden van de minibieb en ben er online wat over gaan lezen. Wie weet ga ik er zelf wel een keer een maken! Ben jij ook enthousiast geworden? Dan helpen deze tips die ik tegenkwam je misschien op weg:

Ik ben fan, jij ook?

Ben jij ook fan van minibiebs? Laat weten welke jouw favoriete is en stuur ons een foto!

Liever een video zien dan een boek lezen?

Check dan deze mini-Videotheek!

Gerelateerde berichten

Een sportief dagje uit in Utrecht

Een sportief dagje uit in Utrecht

Wil je Utrecht op een actieve manier ontdekken? In deze blog deel ik graag een sportief dagje uit in Utrecht. Samen met mijn familie genoot ik laatst zelf van deze actieve dag, waarbij we Utrecht hebben ontdekt vanaf grote hoogte én vanaf het water in de...

De leukste plekjes in Overvecht

De leukste plekjes in Overvecht

Utrecht heeft veel moois te bieden. Ook de wijk Overvecht! Een wijk die niet altijd de beste reputatie heeft gehad, maar zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste gebouwen, natuur en uitzichten. Lees snel verder en ontdek de...

Wist jij dit al van de Domtoren? 10 bijzondere weetjes

Wist jij dit al van de Domtoren? 10 bijzondere weetjes

Het is misschien wel het bekendste bouwwerk van Utrecht: de Domtoren. Je ziet hem vanuit vele hoeken in ons stadsie staan schitteren. Maar wist jij dit al van deze vriendelijke reus? 1. Hoogste gebouw van Utrecht Wist je dat de Domtoren met 112,32 meter de hoogste...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Opvallend Utrecht

Wij zijn Lisa en Lisa en zijn nieuwsgierig naar onze stad Utrecht! We verkennen de stad en omstreken en nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht. Je vindt hier niet-alledaagse fiets- en wandelroutes, opvallende verhalen en bijzondere tips. Leuk dat je met ons meegaat!

Volg ons:

Best gelezen blogs

Niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.